Pihlajalinna käyttää Medixinen työkaluja diabeteskuntoutuksessa

Pihlajalinna valitsi Medixinen diabeteskuntoutusohjelmiensa etähoidon teknologian toimittajaksi

Medixinen kattava etähoidon alusta valittiin käyttöön Kuusiolinna Terveyden diabetespotilaiden kuntoutusohjelmaan. Kuusiolinna Terveys Oy on Pihlajalinnan ja Etelä-Pohjanmaan Kuusiokuntien (Alavus, Kuortane, Soini ja Ähtäri) omistama yhteisyritys.

Kotimaan sote-ulkoistuksien markkinajohtaja Pihlajalinnan osaomistamassa Kuusiolinna Terveydessä kesällä käynnistyvillä diabeteskursseilla käytetään Medixinen etähoidon alustaa.

Laitoskuntoutuksen ja etäkuntoutuksen yhdistelmänä järjestettävillä kursseilla on tavoitteena tarjota diabeteskuntoutujille tukea elämäntilanteeseensa sekä tietoa ja konkreettisia ohjeita arjessa selviytymiseen. Lisäksi tavoitteena on, että asiakas saa voimavaroja ja valmiuksia osallistua monipuolisesti eri toimintoihin omassa elinympäristössään ja yhteiskunnassa”, kertoo palvelupäällikkö Riitta Paalanen Kuusiolinna Terveydestä.

Kursseja tarjotaan myös Kuusiokuntien ulkopuolelle, sillä asiakkaat ohjautuvat niille Kelan Keskisen Vakuutuspiirin alueilta Kelan kriteereiden mukaisesti. Toinen kursseista on suunnattu tyypin 1 diabetesta sairastaville asiakkaille, toinen metabolista oireyhtymää ja tyypin 2 diabetesta sairastaville asiakkaille.

Kuntoutuksen toteutuksesta vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat mm. diabeteslääkäri, diabeteshoitaja, fysioterapeutti, ravitsemusterapeutti ja psykologi.

Etähoidon teknologia tekee kokonaisuuden hallitsemisesta helpompaa ja mahdollistaa asiakkaiden kokonaisvaltaisen ja yksilöllisen huomioon ottamisen kuntoutusjaksolla”, Paalanen kertoo.

Etähoito tukee yksilöllisyyden trendiä terveydenhoidossa

Etäkuntoutuksen jaksolla hoitokontaktissa hyödynnetään Medixinen etähoidon alustaa. Alustan turvallinen viestintätyökalu, nopeaan viestintään sopiva chat sekä laadukas videoyhteys mahdollistavat kuntoutujan itse valitseman paikan ja ajan sekä painopistealueen.

Odotamme tulevalta yhteistyöltä Pihlajalinnan ja Kuusiolinna Terveyden kanssa paljon. Teknologian ja etähoidon rooli on kasvanut kaikkialla terveydenhuollossa Covid-19-pandemian aikana, ja nyt ollaan vaiheessa, jossa hyväksi havaitut uudet toimintamallit halutaan vakiinnuttaa käyttöön ja luoda kestäviä kumppanuuksia”, iloitsee Medixinen toimitusjohtaja Lasse Rousi.

Rousi uskoo, että etähoidon teknologialla on erityisen paljon annettavaa nimenomaan kuntoutustoiminnassa.

Laadukkailla ja turvallisilla etäyhteyksillä voidaan vähentää matkustustarvetta ja turhia kontakteja sekä toteuttaa hoitoa hyvin yksilöllisesti. Potilaan oman roolin korostuminen hoitopolulla on maailmanlaajuisesti kasvava trendi, johon me Medixinellä haluamme vastata.”

Riitta Paalanen Kuusiolinna Terveydestä on tyytyväinen yhteistyön ensi metreihin.

Alussa kaikki on uutta ja haastavaa, mutta siitä huolimatta Medixinellä on vastattu kysymyksiimme kattavasti ja ammattitaidolla.”

Kiinnostaako etähoidon hyödyntäminen kuntoutuksessa tai terveydenhoidossa laajemmin? Ota yhteyttä ja anna meidän auttaa!