Medixine tukee terveysteknologian kehittämistä

Medixine on myöntänyt 1500 euron arvoisen tutkimusapurahan terveysteknologian toimintamallien tutkimiseen

Medixinen vuosittain jakaman tutkimusapurahan saajaksi valittiin tänä vuonna Eva Collanus Turun yliopistosta.

Eva Collanus on tietojärjestelmätieteiden maisteri, joka on aloittamassa väitöskirjaa terveysteknologian kehittämisestä yhteismenetelmien keinoin.

Stipendiaatin valitsijana toimi Vaasan sairaanhoitopiirin IT-johtaja Pia Haglund.

Evan aihe on erittäin ajankohtainen ja tärkeä. Eva keskittyy tutkimuksessaan sairaalaympäristön terveysteknologiaan ja moniammatillinen, kaikki sidosryhmät huomioonottava tuotteiden kehittäminen, on niiden toimivuuden kannalta elinehto. Toivottavasti tämän tutkimuksen myötä saadaan toimiva käytännön kehittämisen malli, joka osallistaa itse käyttäjät vahvemmin erilaisten terveysteknologian tuotteiden kehittämiseen”, Haglund perustelee valintaa.

1500 euron arvoisella stipendillä Collanus aikoo rahoittaa osallistumisensa heinäkuussa 2022 Romaniassa järjestettävään European Conference on Information Systems -konferenssiin. Konferenssin teemana on Digitally United Societies.

Saimme hakemuksia kiitettävän määrän, ja ne edustivat ilahduttavan monimuotoisesti eri näkökulmia digitaalisten sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden, toimintamallien ja niitä tukevien järjestelmien tutkimustyöhön. Olemme ylpeitä siitä, että voimme olla tälläkin tavalla edistämässä alan osaamisen kehittymistä Suomessa”, kertoo Medixinen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Linda Pynnönen. 

Kuulemme mielellämme hyvistä terveysteknologian tutkimusprojekteista – ota yhteyttä!