Uusi teknologia tehostaa koronatartuntojen jäljitystä Pirkanmaalla

medixine-omatays-covid-korona

 

Medixinen teknologiaa hyödynnetään Pirkanmaalla koronaviruksen vastaisessa taistelussa. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin jäljitystiimi käyttää Medixinen kyselypalvelua koronaan sairastuneiden kontaktien selvityksessä.

Tähän saakka Pirkanmaan sairaanhoitopiirin jäljitystiimi on soittanut koronatartunnan saaneille henkilökohtaisesti ja kartoittanut, mistä potilas mahdollisesti on saanut tartunnan ja keitä muita virukselle on voinut altistua. Nyt Medixinen teknologialla työtä on pystytty nopeuttamaan ja tehostamaan asiakkaan täyttäessä koronajäljityskyselyn sähköisesti OmaTays-palvelussa.

Kun näemme jäljityskyselyn vastaukset jo ennakkoon, se auttaa meitä priorisoimaan ne, joille soitamme välittömästi. Tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi havainnot massa-altistuksesta tai kun tartunnan saanut on terveyden- tai sosiaalihuollon ammattilainen.  Osan yhteydenotoista hoitaa potilaan kotikunnan tartuntatautivastaava.”
Infektiolääkäri Ville Kaila

Jos henkilön testitulos on negatiivinen, mutta hänellä tulee myöhemmin uusi tartuntaepäily, tulee kysely täyttää uudestaan. Näin saadaan juuri sitä ajanjaksoa koskeva mahdollinen altistuminen jäljitettyä.

”Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme tukea ammattilaisia vaativassa työssään pandemiaa vastaan. Meillä on pitkä yhteistyö Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kanssa ja kysely oli nopea toteuttaa OmaTays:in käytössä olevaan palveluun asiakkaan toiveiden mukaisesti”, sanoo Medixinen toimitusjohtaja Lasse Rousi

OmaTays:n uutinen aiheesta:
 icon-external-link https://www.tays.fi/fi-FI/Koronaan_sairastuneiden_kontakteja_selvi(107229)

 

Medixinellä on laaja kokemus sairauksien hoidosta edistyneillä etähoidon ratkaisuilla. Ratkaisumme on suunniteltu tarjoamaan kaikki tarvittavat etähoitotyökalut käyttäjäystävällisellä, todistetulla ja tehokkaalla tavalla. Laajassa tuotannossa olevalla skaalautuvalla ja helposti konfiguroitavalla ratkaisulla Medixine voi toimittaa turvallisen ja tehokkaan ratkaisun nopeasti.

Lisätietoja ratkaisusta ja Medixinestä toimitusjohtaja Lasse Rousi, lasse.rousi@medixine.com