Pandemia nosti YTHS:n videovastaanottojen määrän 20-kertaiseksi

medixine-yths-2020

Viime syksystä lähtien opiskelijoiden yhteydenottoihin on vastattu Medixinen tuottamalla tietoturvallisella Self -chatillä. Uudet palvelukanavat soveltuvat opiskelijoille erittäin hyvin. YTHS tarjoaa yleisterveyden ja suun terveyden Chat -vastaanottoja, joita on ollut yhteensä 4000 – 5000 kappaletta kuukaudessa.

YTHS pilotoi videovälitteistä etävastaanottoa loppusyksystä lähtien ja samalla palvelua kehitettiin asiakaspalautteen perusteella. Ratkaisu on otettu nyt tuotantokäyttöön ja YTHS suunnitteli laajentavansa sitä asteittain tämän vuoden aikana valmistautuessaan laajentumiseen ammattikorkeakouluihin tulevana syksynä.

Koronaviruspandemian alettua opiskelijoita on ohjeistettu ja tarjottu mahdollisuutta etävastaanottoon. Videovastaanottojen määrä nousi huimasti maaliskuun puolivälistä lähtien ollen nyt peräti 300-400 etävastaanottoa päivässä.

 

Järjestelmä on suoriutunut kuormasta erinomaisesti. Olemme erittäin tyytyväisiä Medixinen videoratkaisuun”

Johtava ylilääkäri Päivi Metsäniemi, YTHS

 

”On todella palkitsevaa nähdä, miten tuotteemme konkreettisesti auttavat asiakkaitamme tässä vaikeassa tilanteessa”, sanoo myyntipäällikkö Hanna Iisalo Medixinestä.

 

Lue lisää Medixinen viestintäratkaisusta