Ainutlaatuinen sähköisen asioinnin kokonaisuus opiskelijoille

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) aloitti vuonna 2012 projektin potilastietojärjestelmänsä päivittämiseksi. Samalla kilpailutettiin sähköisen asioinnin kokonaisratkaisu. Valituksi tulivat Vitecin toimittama Acute-potilastietojärjestelmä ja sähköiseen asiointiin Medixine Suite.

Medixinen potilasportaaliin perustuva YTHS:n verkkopalvelu avautui koekäyttöön kesäkuussa 2016. Palvelun käyttäjäkunta on tällä hetkellä noin 124 000 yliopisto-opiskelijaa.  Palvelun avulla opiskelija voi esimerkiksi tehdä sähköisiä terveystarkastuksia ja -kyselyitä sekä tarkistaa ja perua vastaanottoaikoja. Palvelu täydentyy loppuvuodesta 2017 vielä videoyhteydellä ja turvallisella pikaviestipalvelulla. Näiden molempien toimittajaksi on kilpailutuksessa valittu myös Medixine Oy.

”Medixinelle YTHS:n järjestelmä on ensimmäinen, jossa päästään käyttämään lähes kaikkia Medixine Suite -tuotteen kykyjä, kyselyistä videovastaanottoon. Syvä integraatio moderniin potilastietojärjestelmään mahdollistaa uudenlaisia ammattilaisen ja potilaan yhteistyöhön perustuvia prosesseja. Lisäksi opiskelijat tulevat varmasti olemaan mahdollisimman aktiivinen asiakasryhmä sähköisille palveluille.  YTHS:n palvelu tuleekin olemaan Medixinelle erittäin tärkeä referenssi myös kansainvälisesti.”, sanoo Medixinen toimitusjohtaja Tapio Jokinen.

Lue lehdistötiedote (PDF)