Medixine yhdistää iPhone- käyttäjät terveyspalveluiden tarjoajiin

Medixine Connect

Syyskuun lopussa 2014 Apple julkaisi puhelimiinsa Apple Health -sovelluksen, jolla käyttäjät voivat tallettaa kaiken puhelimessa keräämänsä terveystiedon turvalliseen HealthKit-tietokantaan. Kaikki tiedot jäävät kuitenkin puhelimeen eikä niitä saa siirrettyä lääkärin, hoitajan tai omaisen katseltaviksi tarvittaessa.

Medixine Oy huomasi tässä mahdollisuuden soveltaa kehittämäänsä Medixine Clinic-tuotetta, joka on pilvipalveluohjelmisto potilaiden ja terveydenhuollon ammattilaisten kommunikaatiota varten. Tuotteeseen liitetyllä uudella Medixine Connect -ohjelmistolla potilaat voivat valtuuttaa lääkärinsä ja hoitajansa katselemaan esimerkiksi puhelimeen kerättyjä verenpainearvoja. Pilvipalvelun avulla taas hoitohenkilökunta voi viestiä potilaiden kanssa, toteuttaa kyselyitä tai tarjota tietoa sairauksista ja hoidoista. Pilvipalveluun voi myös määritellä muistutuksia ja se voi huomauttaa potilasta vaikkapa liian korkeista mittausarvoista.

”Olemme esitelleet ratkaisua jo ennen julkaisua kaikissa Pohjoismaissa sekä Keski-Euroopassa ja kiinnostus on ollut suuri. Odotamme pääsevämme käytännön projekteihin useamman asiakkaan kanssa jo kuluvan vuoden aikana”, sanoo Medixine Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tapio Jokinen. ”Olemme ensimmäisten joukossa toteuttamassa uutta Bring your own device (BYOD) –ajattelua, jonka mukaan kuluttajat voivat osallistua hoidossa tarvittavan tiedon keräämiseen omilla laitteillaan ja ohjelmistoillaan. Terveyspalvelun tarjoajan kannalta tämä tarkoittaa pienempiä kustannuksia sekä laitehankintojen että tukipalveluiden osalta.”

Medixine näkee asiakkainaan tälle uudelle Medixine–ratkaisulle pääasiassa terveyspalvelujen tarjoajat, mutta myös vakuutusyhtiöt ja hyvinvointipalvelujen tuottajat. Pakettiin kuuluu oma Medixine Clinic -pohjainen pilvipalvelu sekä asiakkaalle nimetty Medixine Connect puhelinohjelmisto.

Apple Health-yhteensopivia mittalaitteita on jo markkinoilla Suomessakin ja niiden määrän ennustetaan kasvavan voimakkaasti vielä kuluvan vuoden aikana.

Lisätiedot: Tapio Jokinen, info@medixine.com, puh. +358 9 452 0020.

 

Apple, iPhone, Apple Health ja Apple HealthKit ovat Apple Inc:n rekisteröimiä tavaramerkkejä